mandag den 26. marts 2012

Tunmousse m. rejer



Tunmousse er en svær at lave, men det er besværet værd, hvis du kan lide fisk. Opskriften tager tid, men den smager faktisk ret så godt. Pynt efter behov!

Ingredienser

1spskSmør
1spskMel
1 1⁄2dlMælk
1 Æg (opdelt i blomme og hvide)
200gTun
2tskPersille (hakket)
4spskVarmt vand
1stkHusblas blad
1 1⁄2dlPiskefløde
1drysSalt og peber
1Citron (saften herfra)
200gRejer



Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og bring det i kog under omrøring for at sikre at blandingen ikke klumper.
2. Når saucen har fået en tyktflydende konsistens tilsættes æggeblommen. Tag gryden fra varmen og tilsæt tun og persille. Lad blandingen køle af.
3. Opløs husblas i varmt vand og rør vand og husblas ud i tunblandingen.
4. Pisk fløden til skum og vend det i tunblandingen. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
5. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt ind i tunblandingen. Hæld tunmoussen i en form eller en skål og lad det stå i køleskabet til servering. Skal det være festligt kan det anbefales at investere i en metalform formet som en fisk!
6. Fjern den afkølede tunmousse fra formen og pynt med masser af rejer samt eventuelt citron- og tomatbåde, dild, salat eller anden garniture efter smag.

Held & Lykke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar