Tunmousse er en svær at lave, men det er besværet værd, hvis du kan lide fisk. Opskriften tager tid, men den smager faktisk ret så godt. Pynt efter behov!
Ingredienser
1 | spsk | Smør |
1 | spsk | Mel |
1 1⁄2 | dl | Mælk |
1 | Æg (opdelt i blomme og hvide) | |
200 | g | Tun |
2 | tsk | Persille (hakket) |
4 | spsk | Varmt vand |
1 | stk | Husblas blad |
1 1⁄2 | dl | Piskefløde |
1 | drys | Salt og peber |
1 | Citron (saften herfra) | |
200 | g | Rejer |
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og bring det i kog under omrøring for at sikre at blandingen ikke klumper.
4. Pisk fløden til skum og vend det i tunblandingen. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
5. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt ind i tunblandingen. Hæld tunmoussen i en form eller en skål og lad det stå i køleskabet til servering. Skal det være festligt kan det anbefales at investere i en metalform formet som en fisk!
6. Fjern den afkølede tunmousse fra formen og pynt med masser af rejer samt eventuelt citron- og tomatbåde, dild, salat eller anden garniture efter smag.
Held & Lykke
2. Når saucen har fået en tyktflydende konsistens tilsættes æggeblommen. Tag gryden fra varmen og tilsæt tun og persille. Lad blandingen køle af.
3. Opløs husblas i varmt vand og rør vand og husblas ud i tunblandingen.4. Pisk fløden til skum og vend det i tunblandingen. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
5. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt ind i tunblandingen. Hæld tunmoussen i en form eller en skål og lad det stå i køleskabet til servering. Skal det være festligt kan det anbefales at investere i en metalform formet som en fisk!
6. Fjern den afkølede tunmousse fra formen og pynt med masser af rejer samt eventuelt citron- og tomatbåde, dild, salat eller anden garniture efter smag.
Held & Lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar