onsdag den 21. marts 2012

Jorbærkage

Dagens opkrift:



6 store kager)

MØRDEJ:
100 g koldt smør
i små terninger
50 g flormelis
100-150 g hvedemel
1 lille æg

MAZARINMASSE:
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel

ENDVIDERE:
75 g mørk chokolade

VANILJECREME:
1 æg
15 g majsmel
korn af ½ stang vanilje
2 ½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 ½ dl piskefløde

FYLD:
500 g jordbær delt i halve

PYNT:
flormelis og mynte (Jordbær)

ENDVIDERE:
tærteforme, 8 cm i diameter
lidt smør
Fremgangsmåde:

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.
Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten til. Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag tærten i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad; pensl kagebundene med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
Fordel cremen over bundene, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.
De er ikke helt så nemme, men de smager så fantastisk. Især fordi man har lavet dem selv.

Rigtig god bage og smagelyst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar