søndag den 25. marts 2012

Hjemmelavet is


Ingredienser:

  • Grundis

  • ¾ liter Fløde

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)

  • pasteuriserede æggeblommer (ca. 1 dl)


  • Fremgangsmåde:
     
    Stil isën i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

    Ved serveringen: Anret 2 kugler af hver slags is på tallerkener. Bræk mandelkagerne i brud og stil dem op ad isen. Hæld den afkølede appelsinsirup i kanten af tallerkenerne og pynt med guldstøv. Server straks.

    Genveje: Mandelbrud kan opbevares i kagedåse i ca. en uge. Appelsinsirup kan opbevares i køleskab i ca. en uge. Isen kan kugles op dagen før og stilles tildækket i fryseren. Sæt isen på køl ca. 15 min. før serveringen


    Det smager himmelsk!

    Held og lykke, det tager en del tid!

    - Ida
    Grundis: Bring fløde og flormelis i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne let sammen. Pisk ca. 3 dl af den varme fløde i æggeblommerne. Hæld det tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ min. eller til den bliver en anelse tykkere. Må ikke koge . Lad grundisen køle af.

    Så kan du tilpasse din grundis, her er opskriften til tilpasning til vaniljeis!

  • Vaniljeis

  • 1½ spsk flormelis

  • korn fra 1½ stang vanilje

  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%


  • Vaniljeis: Bland flormelis og vaniljekorn sammen og vend det i resten af grundisen. Pisk fløden til skum og vend det i. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

    Ønsker du at lave Mandelbrud og appelsin sirup, se her :-)

  • Mandelbrud (2 stk.)

  • 75 g smør

  • 125 g meget finthakkede smuttede mandler

  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)

  • ½ spsk hvedemel

  • 1½ spsk Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%


  • Appelsinsirup

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

  • ½ dl vand

  • ½ stang vanilje

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft


  • Mandelbrud: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, flormelis, mel og piskefløde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen. Tegn en firkant (ca. 20 x 24 cm) på et stykke bagepapir. Læg det på en plade og fordel halvdelen af dejen i firkanten. Bag mandelkagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på bagepapiret på en bagerist. Bag den anden mandelkage på samme måde.

    Appelsinsirup: Kom sukker og vand i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme, uden omrøring og under låg , i ca. 25 min. eller til det bliver svagt gyldent. Flæk den halve vaniljestang og rør den i sammen med appelsinsaften. Lad blandingen koge, stadig ved svag varme, uden omrøring og under låg , i ca. 20 min. Fjern vaniljestangen.

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar